• Buckle up buttercups •

Het was deze ochtend weer van dat.

Toen mijn wekker afging maakten de saboteurs me wijs dat ik niet zou bereiken wat ik wou bereiken: “Lies, blijf lekker in je bed liggen, je bent te moe, je moet je haar nog wassen, ga je echt de bus nemen? 9u haal je nooit!”. Ook de excuses passeerden de revue: “Zeg dat je ziek bent, iedereen heeft de griep” of “Je bus kwam niet opdagen, dat verdomde openbare vervoer!”.

Ik voelde me moe en uitgeput en mijn dag was nog niet eens begonnen.

De saboteurs wrijven in hun handen, want ik blijf lekker waar ik al zat en maak geen aanstalten om nog een stap te zetten.

Via mindfulness heb ik geleerd om mijn gedachten te observeren. Het kost me heel wat moeite, maar de kleine rebel in mij kan nu sneller opmerken: “Lies, je saboteurs zijn je weer aan het beetnemen, ze willen je in je comfort zone houden. Wil je dat echt?” NEEN!

Mijn mama leerde me vroeger om ja te knikken en dan toch mijn goesting te doen. Ik neem de raad ter harte, ik luister naar mijn saboteurs, ik knik en ik verzoek hen om achteraan in de bus plaats te nemen. De kleine rebel verkondigt via de microfoon: “Buckle up buttercups, vandaag verlaten we de comfort zone!”

Met enige trots kan ik zeggen dat ik vandaag een kwartier te vroeg was op mijn afspraak, mijn haar was gewassen, ik had zelfs nog tijd voor mijn stretch oefeningen en een heerlijk ontbijt. Die saboteurs hadden ongelijk. Mijn afspraak was een succes en ik kreeg er heel wat energie voor in de plaats. Life outside the comfort zone feels great! Meer van dat!

Wat vond je van mijn blogpost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *