♡ R E B E L L E ♡

REBELLE.

Van waar komt die naam eigenlijk?

Het was een goede vriendin van me die met het voorstel kwam. Ik moest er niet lang over nadenken, mijn hart wist het. Dit is hem.

Waarom? Ik had een paar verklaringen: dat ik wat rebels was, dat ik vanuit mijn vrouwelijke kracht wou ondernemen én vooral dat een rebel niet enkel iemand is die tegen de schenen schopt maar ook iets nieuw in de wereld wil zetten.

Tot je plots iets leest en je voelt, dit is de echte reden en mijn hoofd wist het nog niet, maar mijn hart wel.

“Rebellie is niets meer dan een knoop in het hart.”

Dit is het. Er zat een hele grote knoop in mijn hart. Ik zat zo lang gewrongen met de verlangens van mijn hart. Ik heb zo lang mijn échte verlangens onderdrukt. Ik heb zo lang geen uitdrukking durven geven aan wie ik écht ben. Want ik dacht dat ik dan geen liefde zou krijgen van de mensen rondom mij. Dat ik niet goed genoeg zou zijn. Dat de verlangens van mijn hart belachelijk waren. Dat anderen er zouden om lachen.

Voorwaardelijke liefde noemen ze dat. De liefde die ik ontving gaf mij de indruk voorwaardelijk te zijn. Pas als ik dit of dat deed, was het goed. Goed genoeg. Voldeed ik aan de voorwaarden van mijn omgeving. Ik laat even in het midden of die voorwaarden er echt waren of ik ze in mijn hoofd had gevormd. Punt is dat het voor mij zo aanvoelde en dat het een starre knoop had gelegd in mijn hart en haar verlangens.

Vandaar, mijn naam Rebelle. Met de opstart van mijn onderneming heb ik die knoop in mijn hart durven ontwarren. De ontwikkeling van mijn bedrijf was de ont-wikkel-ing van de knoop rond mijn hart.

Met Rebelle heb ik mijn diepste hartverlangens laten stromen, ben ik mijn dromen achterna gegaan en heb ik uitdrukking gegeven aan wie ik écht ben. Wat een bevrijding. Op alle vlakken.

Ik voel mij écht vrij en neen, dat heeft niets te maken met het feit dat ik zelfstandig ben en dus mijn werkuren en vakantie zelf kan kiezen. Ik voel mij vrij omdat mijn hartverlangens vrij mogen stromen, ik die verlangens durf volgen én voel dat ik -ondanks mijn soms rare sprongen in het leven- nog steeds graag gezien wordt.

Dat is wat ik met Rebelle ook wil zijn voor anderen.

Met Rebelle houd ik een veilige ruimte voor mensen om te gaan rebelleren, om de knoop in hun hart te gaan ontwarren. Een ruimte waar ze hun diepste hartverlangens gaan bekijken, hun dromen aandacht geven en de moed verzamelen om die dromen en verlangens te volgen. Om voor zichzelf een pad te ontrollen waarbij hun hart een sprongetje maakt omdat haar verlangens weer volop mogen stromen.

Rebelle is een omgeving waar je hart zich kan ont-wikkel-en en groeien, zonder enige voorwaarde, verwachting of moeten. Rebelle vertrouwt op het proces.

Amai, ik ben blij dat dit eruit is. Het zat er al een tijdje aan te komen maar mijn proces gaat traag. Ik hou van traagheid. Iets wat niet evident is in een maatschappij die snelheid verwacht. Sorry dus voor mijn lange stilte, ik had die nodig om mijn hartverlangen in woorden te vatten en met jullie te delen.

Oh en nog dit, lieve Guna, bedankt voor de naam Rebelle. Bedankt om uitdrukking te geven aan wat mijn hart wou zeggen maar waar mijn mond geen woord voor vond.

Dream on! ✌🏼💖

Lie(f)s

Wat vond je van mijn blogpost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *