Je bent niet alleen ♡

Droom. Durf. Doe. ❤︎ Mijn motto.

❥ DROOM. De afgelopen maanden ging ik met REBELLE grootser dromen. Ik heb mijn idee van coaching en begeleiding verfijnd en verdiept.

❥ DURF. Hoe toepasselijk dat ik net met het paasweekend de moed vind om met mijn ei naar buiten te komen.

Waar gaat dit over?

Er is één thema waar ik nog niet over schreef, een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Zo eentje dat mijn leven heeft getekend. En tegelijk ook betekenis gaf.

Ik heb het over de destructieve relaties die ik in het verleden had.

Ik zie me daar nog zitten, aan de grote tafel in de living bij mijn mama. Mijn relatie was alweer afgelopen. Voor de derde keer. Er was weer een diepe wonde bij, alles in mij schreeuwde dat dit gedaan moest zijn. Iedereen rondom mij wierp mij hetzelfde advies toe. Ik zie het mij nog zo zeggen. Huilend, mijn ogen neergeslagen, beschaamd en met een trillende stem “Mama, ik weet dat dit niet goed is voor mij maar ik kan er precies niets aan doen. Als hij morgen weer aan mijn deur staat, dan neem ik hem gewoon terug.”

De dagen gingen voorbij en ik zakte steeds dieper weg. Toen op een onverwacht moment de bel ging. “Zou hij het zijn?”

Mijn gedachten schoten alle kanten op en ik haastte mij naar de deur. Het was de postbode met een pakje.

Ik weet niet goed hoe ik mij toen voelde. Teleurgesteld of opgelucht? Teleurgesteld omdat hij mij met rust liet en ik daaruit afleidde dat hij mij toch niet mist.
Opgelucht dat hij het niet was en dat dit verhaal stopt. Want nog een wonde dat kon mijn hart niet meer aan.
Ik voelde mij zo verscheurd tussen mijn gezond verstand dat zei “Dit is het beste voor jou” en mijn onverklaarbaar verlangen naar hem en die relatie, die me helemaal kapot maakte.

Als ik daar met mijn omgeving over wou praten dan was het alsof niemand mij begreep. Mijn omgeving keek vol ongeloof naar mij. “Zie je dat nu zelf niet? Die kerel is niet goed voor jou! Stop daar mee en ga verder met je leven.” Zij waren radeloos.
“Wat is er mis met mij? Hoe kan ik mij daar niet gewoon over zetten? Waarom trekken mijn hart en mijn gedachten steeds weer zijn richting uit?” Ook ik was radeloos.

Tot ik op een dag binnen stapte in een grote lichtrijke ruimte. De praktijk van mijn psychologe. Ik liet mij op de houten vloer zakken. Mijn grote roze sjakos stond naast mij. Ik voelde mij verloren, keek onwennig in het rond en wist niet goed hoe ik mij moest gedragen tussen al die andere vrouwen. Het was lang geleden dat ik nog iets had gevoeld, maar nu voelde ik een enorme drang om alles eruit te laten. Een waterval aan woorden en tranen volgden. Wat ik had meegemaakt. De chaos die ik in mezelf voelde en rondom mij zag. Hoe ik het zelf allemaal niet goed begreep maar dat ik er geen controle over had.

De warme stilte die nadien volgde. Mijn verdriet dat er gewoon mocht zijn. Die vrouwen begrepen mijn pijn. Die blik in hun ogen toen ik door mijn tranen naar hen opkeek zei alles: “Je bent niet alleen”.

Neen, ik was niet langer alleen. Ik ben zo dankbaar voor die plek die er toen was, voor de vrouwen die mij omringden.

❥ DOE. Ik voel dat het aan mij is. Dat het aan REBELLE is. Het is tijd voor mijn volgende stap.

Het is mijn droom om met REBELLE ruimte te creëren voor andere vrouwen die uit een destructieve relatie komen. Vrouwen die er helemaal klaar mee zijn en een brandend verlangen hebben om hun eigen leven op te bouwen maar niet weten hoe ze hieraan kunnen beginnen. Vrouwen die op zoek zijn naar begrip, naar ruimte, stilte, kracht en hoop.

Het is vanuit actie dat mijn droom werkelijkheid wordt. Bij deze, the word is out. Ik heb de eerste stap richting mijn droom gezet. Je mag binnenkort een aangepast REBELLE programma verwachten.

Lies

Ps: Als deze tekst jou raakt of als je hierin herkenning vindt, stuur me gerust een berichtje. Je bent niet alleen.

Wat vond je van mijn blogpost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *