Begeleide meditatie: omgaan met je gedachten

Als ik in stilte zit en even niets wil doen dan zijn mijn gedachten er als de kippen bij.

Piekeren. To do lijstjes. Een gesprek dat ik gisteren had of nog moet hebben herhaal ik eindeloos in mijn hoofd. Woorden die iemand tegen me zei, ze malen verder in mijn hoofd: “Wat bedoelde die daar eigenlijk mee?” Allemaal ruis die opkomt wanneer ik in stilte zit of gewoon niets doe. 

Dat wordt best ongemakkelijk. Want in plaats van rust krijg ik stress.

Dus hoe ga je om met die gedachten?
In deze meditatie begeleid jou er stap voor stap door. Veel plezier ermee!

L O V E  &  L I G H T

✌🏼💜

 

Deze meditatie maakt deel uit van een reeks van 5 begeleide meditaties. In deze reeks ga ik dieper in op de ongemakken die je kan ervaren wanneer je bijvoorbeeld start met meditatie, je gewoon na een drukke dag voor 10 minuten gaat neerzitten of wanneer je eens een weekend ‘niets’ doet.
Dit is de eerste meditatie in deze reeks.

Er ligt een leven achter mij waar ik niet meer naartoe wil. Wat nu?

Deze week las ik Maaike haar blog.  Als zij blogt dan word ik stil. Ze zit er altijd zo boenk op. Ook deze keer.

Zij werkte vroeger als psychologe en vanuit die ervaring schrijft ze dit:

“Ik dacht -toen ik twintig jaar geleden psychologe werd- dat als ik in staat zou zijn om mensen niet meer depressief, niet meer angstig en niet meer kwaad te laten zijn, dat ze dan gelukkig zouden worden.

En dat was niet waar. Mensen die ik effectief kon helpen kwamen op een soort nulpunt, een leegte, een plek waar het opbouwen van iets beters nog moest beginnen.”

Dat ‘nulpunt’ is zo herkenbaar. Ik heb namelijk aan de andere kant gezeten. Ik was cliënte bij een psychologe. Continue reading “Er ligt een leven achter mij waar ik niet meer naartoe wil. Wat nu?”

Trop is teveel en teveel is trop.

Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik ben nu een maand volop bezig met het uitbouwen van mijn bedrijf Rebelle. Het is echt fantastisch. Ik heb een missie, een doel, ik werk aan mijn workshops en trainingen. Ik geloof erin en ga er volledig voor.

Net omdat ik er zo voor ga komen er heel wat opportuniteiten op mijn pad. HOERA! Ik ben daar heel blij om en dankbaar voor. Maar er komen wel heel veel opportuniteiten op mijn pad. Continue reading “Trop is teveel en teveel is trop.”

❥❥❥ Create your own magic

De beslissing is gevallen, ik werk sinds 1 juli opnieuw als zelfstandige, maar ik heb mijn toga aan de haak gehangen. Ik ben geen advocate meer en ga volop voor mijn job als coach.

Van mijn omgeving krijg ik bemoedigende reacties, ze vinden het sjiek dat ik zo voor mijn droom durf gaan. Maar ik krijg ook vragen zoals “Wat ga je dan precies doen?” of “Hoe ga je hier geld mee verdienen?”. Continue reading “❥❥❥ Create your own magic”