Trop is teveel en teveel is trop.

Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik ben nu een maand volop bezig met het uitbouwen van mijn bedrijf Rebelle. Het is echt fantastisch. Ik heb een missie, een doel, ik werk aan mijn workshops en trainingen. Ik geloof erin en ga er volledig voor.

Net omdat ik er zo voor ga komen er heel wat opportuniteiten op mijn pad. HOERA! Ik ben daar heel blij om en dankbaar voor. Maar er komen wel heel veel opportuniteiten op mijn pad. Waardoor ik soms niet weet wat ik eerst wil doen. Ik wil geen enkele kans laten liggen, want wat als die kans nu net een belangrijke schakel is in mijn verhaal?

Dus ik steek mijn energie in alles wat er op mijn pad komt én wat goed aanvoelt. Maar dat is zoveel dat ik nog meer moet filteren. Net dat vind ik moeilijk. Want ik ben heel nieuwsgierig en leergierig. Ik zou kunnen blijven leren en nieuwe dingen proberen.

Keuzestress. Tussen alle fijne dingen die op mijn pad komen en waar ik graag mijn aandacht aan zou geven. Voor mij werkt dat verlammend. Dan doe ik niets. Of alles half. Waardoor ik het gevoel heb ter plaatse te blijven trappelen.

Ook nu heb ik dat gevoel: mijn dag telt maar 24u, ik heb maar 2 handen en ik heb geleerd dat rust, ontspanning en sport ook heel belangrijk zijn om mijn evenwicht te bewaren. ZUCHT. Ik had gehoopt dat het iets eenvoudiger zou zijn als ik vanuit mijn passie ging leven.

Mijn passie, mijn kompas. Dan valt het mij plots te binnen. Zijn alle dingen die op mijn pad komen echt zo fijn? Zijn het echt wel opportuniteiten? Of was het enthousiasme van de ander heel aanstekelijk, waardoor ik voorbij ging aan mijn gevoel? Wil ik dit wel echt doen? Past dit binnen mijn passie?

Dan komt het moeilijke stuk, eerlijk zijn met mezelf. Terug gaan naar mijn passie. Hoe wil ik mij voelen? Waar sta ik voor? Mezelf de vraag stellen: vind ik die elementen ook terug in de opportuniteiten die op mijn pad komen? Oh, juist ja. Zo werkt het.

 

 

Plots kan ik weer heel wat dingen schrappen. Lijken een paar dingen wat minder interessant. Kan ik een paar dingen labellen met ‘later’ omdat ze voor mij nu geen prioriteit zijn. Nu kan ik mijn energie weer richten op wat er voor mijn neus staat en waar ik écht mee wil werken.

Op-lucht-ing.

Wat vond je van mijn blogpost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *