Volg je hart, dat klopt. ♡

Ik volg al een tijdje mijn hart, want dat klopt. Maar het pad van mijn hart is niet het pad van mijn hoofd.

Mijn hoofd kan vaak niet volgen, het wil bewijzen zien, rationele antwoorden horen. Komen die antwoorden niet dan gaat mijn hoofd aan de slag en verzint doemscenario’s. Mijn hoofd heeft de laatste weken heel wat overuren geklopt met veel piekeren tot gevolg.

Het kon mijn hart geen hol schelen, want het maakte lustig verder haar sprongetjes, van het ene idee naar het volgende. Telkens met evenveel enthousiasme en overgave. Mijn hoofd werd er gek van.

Tot op vandaag, het is zo een dag waarop alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Plots, dan klopt het. Helemaal. Een ontmoeting, een woord, een afbeelding. En dan komt er een zucht van verlichting, van opluchting.

Mijn hoofd stond erbij en keek ernaar. Met verstomming geslagen want de antwoorden die vandaag kwamen, had mijn hoofd nooit met zijn rationele benadering kunnen vinden. Gelukkig maar. Want in mijn hoofd zit enkel wat ik al weet en laat ik nu net op zoek zijn naar de antwoorden die ik nog niet ken.

Ik voel opnieuw dat ik mag vertrouwen op mijn hart, op wie ik ben en waar ik voor sta. En ook al ziet mijn hoofd de weg nog niet, als ik het kronkelwegje van mijn hart volg, dan kom ik er. En onderweg, geniet ik vooral van mijn leven dat ik lekker langzaam opdrink, zoals een heerlijke latté op een terrasje in de zon. Genietend, van elke slok, van het nu.

  • Love

Save 

Write a comment…
 

Wat vond je van mijn blogpost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *